Samtaler i øjenhøjde  og hjertehøjde med 50/60/70plus kvinder om deres 50plus kvindemagi, …på godt og ondt.

…veninder, bekendte og andre kvinder, der gerne vil inspirere og motivere deres jævnaldrende med sine historier.

50plus kvindemagi, alt det gode, alt det mindre gode, reflektioner, tanker følelser…

Min mission med disse samtaler i øjenhøjde er, at give stof til eftertanke, at inspirere hinanden til at være os, nyde os, omfavne os med kærlighed og anerkendelse, at eje vores historie og vores stemmer, og betragte disse som værende vigtige nok til at dele med hinanden og med omverden. At erkende, at vi er aldrig for gammel til, og at det aldrig er for sent at genopdage sig selv på ny, med endnu flere og nye sider af sig selv, og til at kunne realisere sine passion og drømme, …uanset ens alder! Nyde og mærke sin egen 50plus kvindemagi!

Jeg betragter det som  kæmpe privilegium og cadeau, at få lov til at kaste spørgsmål og stikord i luften, og få alle disse enestående kvinder til at åbne op for deres inderste “gemakker”, og dele med mig og andre deres reflektioner, tanker og følelser omkring det at blive ældre og omkring deres egen kvindemagi.

Respekt og Ydmyghed…

Samtaler i øjenhøjde: Det er med største respekt, ydmyghed, kærlighed og taknemlighed, at jeg tager imod deres input, og med samme respekt, ydmyghed og kærlighed deler jeg deres ord i form af helhedsresume, sammenflettede statements.

 

RESUME AF SAMTALE 1.

.Når man er 60/70plus, deler man sine 50plus efaringer ind i flere faser; 50plus, 60plus og 70plus. Hver fase byder på forskellige godter og udfordringer.

.Sidst i 40’erne, begyndelsen af 50’erne starter så småt forberedelserne til den 3. alder, pension, forestilling om at tage afsked med erhvervslivet, etc., dog mere i form af den økonomiske del…

.For alles vedkommende var 50’erne fuldstændig fantastiske! Karrieren i top, de følte, at de gjorde en forskel for deres omverden, både som ledere, som ikke ledere og som private personer, stor inspiration for deres omgivelser, integritet, selvsikkerhed, frihed, børnene flyttet hjemmefra, fantastisk samvær med venner:  glæde, nydelse, leg. Masser af planer for fremtiden…, og så sygdom, at miste sin mand!

.Dybt, sort hul, at lede efter revner med lys, at genfinde sig selv på ny, med ny realitet, nyt værdisæt, fra “vi” til “jeg”, nye valg, nye veje … En proces, der på trods af alle odds, guider en til at vælge det glade liv til igen.

.60’erne; stadigvæk på arbejdsmarkedet, men er stille og roligt, og mere bevidst og fokuseret. Ved at gøre sig klar til den 3. alder. Mere nærværende, nyder øjeblikket, har det godt og forstår at være i nuet. Har sat datoen for starten af pensionist-etapen. Glæder sig til den nye frihed, til at have tid til at dyrke sig selv, familie, venner og masser af interesser. Til at være noget for andre i form af frivilligt arbejde, hvor det vil være muligt at fortsætte med at bruge sine kompetencer i forbindelse med at hjælpe andre. 

.Sygdom i familien, mister sin mand mentalt, men ikke fysisk… Tager ansvar for sig selv og det nye liv. Er OBS! på hver eneste time, dag, måned… Nærværende, vil have det hele ubønhørligt tæt på, både følelsesmæssigt og praktisk. Bevidstheden om, hvor vigtigt det er, at have sit netværk med i alle processerne – informere, inkludere, at bede om hjælp… Igen at “skabe sig selv på ny”, vælge livet til, vælge kærligheden til på nye betingelser. Tvinge sig selv til at fokusere på alt det positive, der trods alt eksisterer samtidigt i ens liv, det, som skaber balancen mellem “tab” og “vind”… Opdage, hvor stærk man er, og lære at elske livet på en ny måde; at være meget mere rummelig, at nyde igen, mærke og føle kærligheden fra familien og vennerne og lade den ind i hjertet igen… Se sig selv i spejlet og smile…

.70’erne; fra “vi” til “jeg”… alene, alle beslutninger tages kun af en selv, tage initiativ til alt, være den udfarende. Igen nye værdier, ny realitet… Skal passe på mig selv, så jeg ikke er belastning for børnene… Og stadigvæk nyde, grine, lege, opleve, omfavne.

.I alt det betyder vores NETVÆRK  simpelthen alt! Vi er hinandens TRIBE! Det er alfa og omega at have et tæt netværk af nære venner, der ved hvem vi er, og som er vidner på vores liv. Et netværk fyldt med nærhed, åbenhed, tryghed, autenticitet. Ægte relationer, hvor vi kan støtte, hjælpe, lege sammen, guide hinanden, rådgive hinanden, grine og græde sammen, blotte os, inspirere hinanden, elske hinanden, og hvor vi bare kan være os…

Den smukke afslutning …

Vores fantastiske 50plus Kvindemagi samtaler i øjenhøjde sluttede med et event på AROS, arrangeret af Jyllands Posten, “Frøkjær med forfatterne til “Livsmodig”, Christine Antorini, Ritt Bjerregaard, Hanne Vibeke Holst og Anne Linnet”, hvilket viste sig, at være samme slags samtaler og reflektioner, som vi havde 🙂

Jeg nyder disse samtaler i øjenhøjde og hjertehøjde med 50plus Kvindemagi kvinder af hele mit hjerte! Det er så givende og fascinerende for mig, hver gang, at blive bekræftet i, at vi alle er så ufattelig unikke på alle måder! Og, hvor vigtigt det er, at dele vores historier med hinanden og med omverdenen, …ikke for at sammenligne os med hinanden, men mere for at inspirere hinanden til at have et fantastisk, enestående og berigende liv, med de glæder og sorger, som vi nu oplever, og stadigsvæk blive ved med at vokse og udvikle os og vores kvindemagi, uanset vores alder!

Af hjertet TAK for jeres inspiration 🙂

Glæder mig allerede til de næste samtaler!

Oktober 2017